Börja cykla – Det här behöver du

Inför första passet på cykeln, ensam eller i grupp är det ett gäng tillbehör du bör ha redan från start. Vi listar de viktigaste så du slipper upptäcka det i kassan, i cykelbutiken eller ännu värre skippa tillbehören och upptäcka vad du saknar när du står utanför stan i regnet eller med punka och en paj telefon. Vi låter dig undvika nybörjarmisstagen.

Grundutrustningen bör minst innehålla: En cykel, hjälm, cykelskor, pedaler, handskar, multiverktyg, vattenflaska, flaskhållare, pump, extra slang, punkatillbehör och enklare sjukvårdsmaterial. Men eftersom det är en materialsport kommer du snart vilja ha mer prylar. Cykeltröjor, cykelstrumpor, GPS, armvärmare, skoöverdrag, pump i golvmodell, hastighetsmätare, pulsklocka, cykeldator, sadelväska och så vidare, listan kan göras hur lång som helst. 

Men cykla ett tag innan du börjar köpa på dig saker för tusentals kronor, andrahandsvärdet är dåligt och teknikutvecklingen går med en rasande fart. Känn efter om sporten passar dig och låt besluten ta lite tid och ställ dig frågan: Behöver jag den här prylen? Innan du köper. Föresten, fråga din partner eller ännu bättre din mamma.

Tips! Ha alltid en lapp med ditt namn och telefonnummer i cykeltröjans ficka till närmast anhörig om olyckan skulle vara framme. 


Foto: Rosebikes

Taggar

Om skribenten

Stefan Lindberg
Stefan Lindberg

Lyfter skrot, löptränar och cyklar regelbundet. En envis rackare som till vardags arbetar på en reklambyrå i Spanien när han inte utvecklar GetBig eller hänger på hans favoritgym med utsikt över medelhavet. (Den jäveln!)

Förslag på ytterligare läsning