Motivation – Bli den bästa du

Att träning är trendigt ser vi på alla träningsbloggar och inte minst på Instagram där en och samma person kan posta 10 eller fler träningsrelaterade bilder per dag. Det vi kallade narcissism för ett par år sedan kallar vi nu Selfie eller motivation. Alla vill visa upp sig och berätta om sin träning, sina framgångar och det vinnande konceptet dom funnit.

Men har dom funnit det? Och vad är det som gör att vi kan lyckas och finner motivation? En viktig del som det talas väldigt lite om är den mentala förberedelsen innan man bestämmer sig. Träningen är så mycket mer än bara en fysisk ansträngning. Det handlar om att orka träna varje dag, varannan eller åtminstone regelbundet? Och vad är att lyckas? Är det att ha massor med muskler eller vara snabbast på cykeln? Nä, antagligen inte. Det handlar om att skapa dig en livsstil som gör dig till den du vill vara och orkar vara för resten av livet. Då har du förändrat dig på riktigt.

När du bestämt dig att börja din resa finns det två saker du bör ha i ditt medvetande, de vetenskapligt bevisade påståendena och alla andra. Ibland kan det vara svårt att se skillnad. Alla är vi olika med olika förutsättningar och målsättningar med vår träning. Prova, känn efter och experimentera vad som funkar för just dig och ha tålamod, det tar tid att ändra på ett invant mönster. Och du, det finns inga genvägar, bara hårt arbete.

Själv har jag presterat bäst när jag inte tänkt så mycket, utan bara varit mig själv och provat mig fram till vad som känns rätt. Till en början kan det vara frestande att följa allas träningstips, men det som funkat för dom, fungerar sannolikt inte för dig och kommer så småningom bara leda till stress. Vi är alla olika och svarar på olika sätt. Bara du kan avgöra vad som är rätt och fel, ingen annan, men du kan få hjälp av andra att lyckas själv och den hjälpen skall du vara öppen för när den ges.

När du hittar din egen väg, funnit passionen och kärleken till din träning och kropp kommer också resultaten. När du och din kropp mår bra, blir också allt runt om kring enklare. Ditt arbete blir roligare och du kommer få ökad energi och självkänsla. Men det är bara du som kan bestämma hur du vill se ut och vad du tycker är vackert, ingen annan. Mår du bra kommer du också våga anta nya utmaningar i livet. Allt hänger ihop och allt är möjligt bara du bestämt dig.

Börja inte nästa vecka, börja idag och bli den bästa du!


Taggar

Om skribenten

Niklas Landen

Bor i Gävle och jobbar som företagssäljare. Brinner för att skänka glädje och energi till människor runt omkring. Tycker om att utmana sig själv och pusha sig genom nya mål. Tränar gärna ben. Badboy, svärmorsdröm, man och pappa, säger han själv. Jaja säger vi.

Förslag på ytterligare läsning