Prylar för träning på resan

Prylarna som gör det enklare att hålla igång träningen på resan och semestern

Träning på resan, lång som kort, kan vara utmanande. Se till att inte förvandlas till en soffpotatis bara för att du inte är hemma. Krossa ursäkterna, övervinn hindren och fortsätt utvecklas. Här är prylarna som hjälper dig lyckas!

Det är alltid bra att ha ett alternativ i bakfickan eller, som i det här fallet, resväskan. Enkla och små redskap som du kan ta fram när det kniper. Det kanske inte är den typ av träning som du brukar köra, men det kan vara bra med lite variation ibland och det är förmodligen bättre än ingenting.

Jungle gym / TRX

Styrketräningsredskap som går att sätta upp nästan var som helst. Beroende på vilken variant du skaffar finns det olika fästen för stolpar, träd, dörrar m.m. Många övningar kan bli minst lika tunga som träning med fria vikter beroende på hur du utför dem.

Gummiband

Gummiband är praktiska redskap för att kunna utföra till exempel dragövningar. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränsen för vad du kan träna. Det förekommer olika varianter på gummiband, välj gärna ett paket med flera olika motstånd och möjlighet att fästa i till exempel dörrar.

Hopprep

Enkelt sätt att få upp pulsen. Kan utföras var som helst så länge du har en kvadratmeter fri yta att tillgå. Även på ett minimalt hotellrum går det att hitta en fläck. Till och med på ett tåg kan du hoppa hopprep, om du klarar av att hålla balansen.

Massagerullar/-bollar

Även på resan kan det vara bra att hålla koll på onda punkter och muskler. Ett smidigt resekit med en smidig massageboll och små rullar kan vara riktigt bra att ha. Bollarna tar inte så mycket plats, men kan vara användbara om behovet skulle uppstå.

Tips!

Istället för massagebollar kan du använda bollar för torktumlare. En tennisboll kan användas som alternativ till Foam Roller när du inte behöver komma åt större ytor. Även en stor PET-flaska fylld med vatten kan fungera som Foam Roller om det skulle knipa.


Taggar

Om skribenten

Henrik Berg
Henrik Berg

Skåning som bor i Jämtland. Fostrad sedan barnsben att träna och tror på långsiktighet och helhetstänk. Är beroende av träningsplanering och försöker uppnå en bra balans mellan styrka och uthållighet. Cykelpendlar året runt till sitt arbete som teknikinformatör.

Förslag på ytterligare läsning