Rätt temperatur på löprundan

Löpartröjan Kiprun Evolutiv från Decathlon finns för både herr och dam

Nu när det börjar bli kallt på löprundorna handlar det inte bara om att ta sig framåt utan också hålla värmen, bli av med den och effektivt transportera bort fukten. Det finns några sätt man kan göra det på, men den kanske vanligaste är lager-på-lager-principen.

Men hur du än klär dig kommer det finnas partier som behöver mer värme respektive mer ventilation. För många är det främst händer, armar och mage som är extra utsatta för kyla. Eftersom redaktionens samtalsämne just nu väldigt ofta handlar om vad man ska välja för kläder under det kommande passet, blev vi lite extra intresserade av en ny löpartröja som kallas Kiprun Evolutiv från Decathlon.

Tröjan ska förutom att effektivt transportera bort fukt kunna täcka armarna med ett extra vindtätt tyglager som även går att kavla upp och gömma i en ficka längst upp på armen om du skulle känna dig för varm. Ventilationssystemet på bröstet kan du välja att ha antingen helt uppdraget för att skydda halsen, eller öppet för att lufta hals och bröst. Vi har tyvärr inte haft möjlighet att prova tröjan men det låter lovande, dessutom är priset bra. Själv får jag frysa om armarna även under dagens löprunda, precis som jag gjort de senaste veckorna. Jag ska definitivt titta närmare på den här tröjan när jag får möjlighet. För dig som vill förbereda dig inför ännu kallare väder och vinterträning rekommenderar vi att du läser artikeln om vinterlöping.


Taggar

Om skribenten

Stefan Lindberg
Stefan Lindberg

Lyfter skrot, löptränar och cyklar regelbundet. En envis rackare som till vardags arbetar på en reklambyrå i Spanien när han inte utvecklar GetBig eller hänger på hans favoritgym med utsikt över medelhavet. (Den jäveln!)

Förslag på ytterligare läsning